GRUNDENERGI-3

3:  (født d. 3., 12., 21., 30. i en hvilken som helst måned)

Hvis du er 3’er er du generelt meget perfektionistisk, og sætter høje standarter op for dig selv, og for andre. Du har et godt selvværd, og ved hvad du indeholder, og derfor accepterer du intet mindre end din egen bedste præstation. Som 3’er har du en enten-eller mentalitet i livet, det er enten succes eller fiasko, og det kan til tider godt være lidt hårdt at gå rundt med, at stille så store krav til dig selv, når der ikke råderum til fejltagelser. Som 3’er vil du være på toppen og egner dig også til det, da du er en leder af natur og trives både med at have ansvar, og i særdelshed med at bestemme. Du har en god evne til at skjule overfor andre hvordan du har det, og ofte vil dit ydre ikke stemme overens med dit indre. Du kan nærmest sætte et skjold op, og lukke helt af for at mærke egne og andres følelser, som hjælper dig til fortsat at præsterer, selv igennem kriser. Du er en knokler af natur, målbevidst i alt hvad du foretager dig og meget egenrådig, og det kan på andre virke koldt og konservativt, specielt på de mennesker du møder, som har en mere blid grundenergi. Som 3’er er du også ekstrem stædig, og det læner sig op af din succes vs. fiasko mentalitet, for hvis en beslutning må trækkes tilbage, betragter du det som en fiasko, og her kommer din stædighed ind, og kæmper til det sidste for at bevare dit egos illusion om succes, og dermed også om værd. Nederlag er også det værste du ved, og du kan derfor opleve dig selv som mester i at dreje en situation, så det altid peger til din egen fordel. Som 3’er kan du godt lide at omgive dig med lækre ting, hellere kvalitet fremfor kvantitet. Og du kan virke snobbet på andre mennesker pga din perfektioniste, men for dig handler det bare om, at du kun accepterer det bedste. Når du træffer beslutninger er det ofte udfra tørre beregnelige betragtninger, både i forhold til økonomi og energimæssigt. Du er meget loyal overfor din partner, og du har en tendens til at bringe logik med ind i nære relationer. 3’er har ofte en tør form for humor, og iøvrigt besidder du en meget skarp intuition, som du med fordel kan vedkende dig.  Derudover har du som 3’er meget styrke med dig.

Overbalance
Hvis du er 3ér i overbalance, kan det vise sig ved at din perfektionisme skinner meget igennem, den her enten-eller mentalitet er meget dominerende, og du forsøger at kontrollere dig ud af mange ting. Du kan nemt komme ind og tage et overansvar og være meget egenrådig, og i ledelsesmæssige sammenhæng, kan du have tendens til at være lidt diktatorisk, tromlende og måske endda tale lidt nedladende. Rent følelsesmæssigt vil du måske opleve dig selv, som at du faktisk ikke rigtig føle noget, og det er fordi at du også nemt kan komme til at lukke ned, ned for følelserne, og ned for at vise, og mærke, hvem du virkelig er. Det kan på andre virke som at du er kold og at du generelt går rundt med et pokeransigt. Hvem du er, og hvad du virkelig føler, er der ikke ret mange som får lov til at vide.

Underbalance
Hvis du er 3ér i underbalance, kan det vise sig ved at det her medfødte selvværd, ikke skinner så meget igennem. Du kan generelt også have en dårlig selvtillid, og føle dig lidt svag eller klynkende. Du kan have en tendens til at tage lidt en offerrolle, eller martyrrolle for den sags skyld. Når noget går galt eller ikke din vej, så kan det være nærliggende at mene, at det er andres skyld, der kan ligge noget om at bebrejde andre eller måske ligefrem brokke sig. Men din styrke vil alligevel få dig til at fortsætte, trods modgang. I underbalance kan du opleve dig selv som nærtagende og måske til tider humørsyg, deprimeret og bekymret for fremtiden.

Tilbage til oversigt