GRUNDENERGI-5

5:  (født d. 5., 14., 23. i en hvilken som helst måned)

Hvis du er 5’er er du meget i bevægelse og i vigør hele tiden, samtidig med at du også taler meget. Du er generelt meget social, du lader måske ligefrem op socialt, og som 5’er du som regel meget vellidt, og kan med de fleste, og du har nemt ved at få nye venner og bekendtskaber. Du kan godt være lidt flyvsk pga. al den energi du har, og fordi det ofte går lidt hurtigt med dig, kan du for andre, komme til at virke forvirrede. Du elsker nyt, at opleve nye ting og nye eventyr, og du er ofte med på den værste. Som 5’er handler du nogle gange impulsivt, uden så meget omtanke, og det betyder så også, at planerne ikke altid lykkes. Det tager du dog ikke så tungt, så prøver du bare igen, eller prøver noget helt andet. Du er lidt en ‘lykkejæger’, tager gerne en risiko, eller spekulere i fx pengesager. Du er ikke specielt autoritetstro, og det gør at du også virker spændende på andre. Du tager generelt let på mange ting, der ligger en lethed i din tilgang til livet. Det betyder også, at du hurtigt kan komme dig efter kriser, også selvom du har oplevet stor modgang, så er du ikke påvirket så længe. For nogle mennesker i dit liv, kan du til tider måske virke følelseskold, fordi du hurtigt kan lægge tingene bag dig. Det handler om at du bare lever i nuet, og ikke dvaler så længe ved det gamle. Som 5’er kan du også have en tendens til at glemme tiden, eller aftaler, netop fordi du lever så meget i nuet, og ikke vil gå glip af noget. Af samme årsag, det at ville være med til det hele, gør at du kan føle en rastløshed til tider, og faktisk også en form for overaktivitet, da du netop har så svært ved at vælge noget fra. Men husk at som 5’er er det vigtigt at du også får slappet af, søvn er rigtig vigtigt for dig (også selvom du ikke selv synes det) det er 5’erens måde at give kroppen helt ro på. Netop fordi du som 5’er ikke kun er i bevægelse fysisk hele tiden, men også mentalt er i gang konstant, så er søvn den bedste medicin til at hele og restituere.

Overbalance
Hvis du er en 5’er i overbalance, kan du formentlig mærke det ved, at  dit aktivitetsniveau ligger en del over gennemsnittet. Du er generelt meget impulsiv, rastløs, utålmodig og overaktiv.
Der er et tempo i dig, som kan være svært for andre at følge med i, også når det kommer til det tankemæssige. Her er du også i gang hele tiden, du får mange ideer, men langt fra alle bliver dog til noget. Det kommer sig blandt andet også af, at du generelt kan være lidt uforberedt, og tingene kan fra din side af, til tider godt virke lidt forhastet. Og i nogle tilfælde med lidt tendens til det uansvarlige – det synes du dog sjældent selv.
Når dine planer ikke lykkedes eller noget andet udfordrende opstår, tager du det ikke så tungt. Så prøver du bare igen, eller neglilisere problemet, måske endda udviser ligegyldighed. Der kommer alligevel en ny ide om lidt, eller der sker noget nyt og spændende i livet, som du ikke skal gå glip af. Og fordi du vil være med overalt, og ikke vælge noget fra, så bliver det ofte også lidt overfladisk fra din side af, da du jo har så meget andet du skal nå.  Det at gå lidt i dybden, det er ikke så meget dig – det har du jo ikke tid til!
Og apropos at nå meget, så er overholdelse af aftaler heller ikke din stærke side, og heller ikke noget du har tid til at gøre noget ved.

Underbalance
Hvis du er en 5’er i underbalance, så kan du formentlig mærke det ved, at du ofte vil forsøge at kontrollere dig ud af tingene, i stedet for at have en mere let tilgang. Det betyder også, at du generelt kan tage lidt tungt på tingene og dvale lidt ved det. Du går måske ligefrem i stå, eller bliver lidt tøvende.
Det betyder også at du kan have det lidt anstreng med beslutninger som skal tages, og være lidt ubeslutsom. Der kan jo for dig ligge mange ting som skal analyseres eller at din logiske tilgang spiller for meget ind.
Det nysgerrige væsen som du til tider mærker i dig, kan ofte godt være lidt bange når nye ting skal ske, og den mere kedelige del af dig popper op. Du er generelt ikke særlig risikovillig og har det egentlig også fint med, at der er noget genkendelighed.

Tilbage til oversigt