GRUNDENERGI-4

4:  (født d. 4., 13., 22., 31. i en hvilken som helst måned)

Hvis du er 4’er har du en helt speciel form for enorm følsomhed og blidhed, samtidig med at du har en særlig overlevelsesevne. Som 4’er er du meget nysgerrig på livet og elsker at udforske på alle livets områder fx. ‘hvad sker der hvis jeg gør sådan her?’. Du kan ofte se tingene fra en anden vinkel, og har også tendens til at være lidt ‘Rasmus modsat’. Du er lidt rebelsk, og trives ikke med regler, men laver gerne dine egne regler. Som 4’er er du positiv af sind og fri i dine tanker og meninger om verden. Du bliver kaldt ‘Ole opfinder’, fordi du generelt er meget nytænkende og innovativ. Fra naturens side af besidder du en massiv kreativitet, og får derfor ofte meget anderledes ideer, og dem får du ofte også ført ud i livet, fordi du elsker at gøre ting selv. Du kan af og til føle dig misforstået, nærmest ensom, også selvom du sidder i selskab med andre, så kan den følelse overmande dig, og du kan føle dig udenfor, selvom det ikke er sådan. Det gør også, at du kan være tilbøjelig til at føle en håbløshed eller melankoli. Som 4’er har du ofte få venner, men er meget loyale overfor dem du har. Du har en helt specielt udstråling, og kan virke meget charmerende, og er ofte også god til at bruge den charme. Du er meget lidenskabelig og intens i forhold, specielt hvis det er den rigtige kærlighed. Også her kommer også nysgerrigheden ind, hvor du kan være eksperimenterede og gerne vil berige lidenskaben.
4’er er oveni også gamle sjæle, det betyder at du har noget karmisk med, som skal udleves og balanceres i dit liv som 4’er. Og som barn af skæbne, kan der være mange kontraster i dit liv. Når det går godt, er det virkelig godt, og når det går skidt, så er det virkelig skidt. Det særlige overlevelsessystem, du som 4’er er udstyret med, er for at kunne udleve den skæbne. Det betyder at du er hurtig til at bearbejde og komme videre, når du møder modvind.

Overbalance

Hvis du er 4’er i overbalance, vil du ofte kunne mærke det ved, at den følsomhed du har med som 4’er, kan i nogle situationer gå hen og blive helt ufølsom. Det kan betyde, at andre simpelthen kan opleve dig som meget ligefrem, ‘lige ud af posen’ og i nogle tilfælde nærmest grov.
Du kan godt være ‘på tværs’ og generelt diskutionslysten, og du kan også virke uhøflig på andre, på grund af din til tider ufølsomme ligefremhed. Også selvom det ikke er det du mener med det, du siger jo bare din mening, og dem har du i øvrigt mange af!
Inderst inde har du naturligvis dine bløde følelser, du har bare ikke tid til, at være i kontakt med dem så tit. Og slet ikke hvis folk forventer det af dig, eller forventer det i en situation. Du skal nemlig nok selv bestemme hvad du skal, og lave dine egne regler, og hvornår du skal hvad!
På den måde kan du også godt være lidt ‘Rasmus modsat’ eller rebelsk, for slet ikke at glemme din stædighed, som også kan være relative dominerende!
På det tankemæssige plan, kan der nærmest være tankemylder, og det kan bevirke at du til tider kan virke lidt flyvsk og utålmodig.

Underbalance
Hvis du er en 4’er i underbalance, vil du formentlig kunne mærke det ved, at du nemt kan føle dig usikker, og generelt mangler lidt selvværd, sådan helt inderst inde. Du kender formentlig også til følelsen af, at føle dig lidt anderledes, måske endda lidt forkert eller misforstået.
På grund af den følsomhed du har som 4’er, kan du godt have tendens til at være lidt nærtagende, du tager simpelthen alt ind og kan føle det meget personligt, og det gør dig naturligvis sårbar, og kan efterlade dig i en nærmest melankolsk sindsstemning.
Derudover kan du også være udfordret på, at ‘komme ud over rampen’. Du mangler ligesom noget styrke, for at kunne tage dig sammen, og er derfor til tider ikke særlig produktiv eller fokuseret. Og den her følelse af at have en svag rygrad eller svag vilje, vil kun fodre den indre følelse af håbløshed, du også nogen gange kan mærke.
Derudover kan du også i perioder, eller situationer, føle dig lidt fundamentsløs. Det kan være både helt fysisk omkring dig med familie, karriere og relationer, at det vakler lidt, eller måske helt udebliver i nogle af områderne. Men det kan også være på et mere mentalt plan, at du simpelthen ikke føler at du kan finde dit fundament. Hvor hører jeg til? Hvad vil jeg egentlig, når jeg spørger mine følelser? Hvilken hylde skal jeg ligge på, for at føle mig hjemme og godt grounded?

Tilbage til oversigt